Etusivu

Uutisia

Historia

Osastot

Kalusto

Kuvagalleria

Linkit

Yhteystiedot

Hälytykset

Sammutusauto RKU341

Volvo FL7 -97 autom.

Sammutusauto on saatu pelastuslaitokselta käyttöön loppuvuodesta 2013. Auto on aikaisemmin ollut Vantaan VPK:n käytössä, johon se hankittiin uutena.

Ennen käyttöönottoa muokkasimme kalusto- ja miehistötiloja tarpeisiimme sopivaksi. Vesisäiliöön mahtuu 2800 litraa vettä ja autossa on istuimet kuudelle hengelle. Autossa on kattavan sammutus- ja pelastuskaluston lisäksi hieman jälkivahingontorjuntakalustoa.


Vahingontorjunta Peräkärry

Jälkivahingontorjunta -perävaunu

Palokuntamme on erikoistunut jälkivahingontorjuntaan, tästä syystä meillä on hieman normaalia enemmän kalustoa erilaisiin vahingontorjuntatehtäviin, lisäksi miehistömme on saanut koulutusta mm. Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liitolta. Olemme saaneet Vahinkoalan auktorisointiryhmän auktorisoinnin JVT-ensitoimenpiteitä suorittavaksi palokunnaksi.

Saimme Keski-Uudenmaan Pelastuslaitokselta Farmi 750 peräkärryn kesällä 2010. Kuukauden muutos- ja remontointitöiden jälkeen saimme kärryn varusteltua JVT -kalustolla. Peräkärryä siirretään RKU347:llä ja kuljettajalta vaaditaan vain B-ajokortti. Kalustona on muun muassa vesi-imuri, uppopumppu (2400L/min), kaksi ilmankuivainta, kaksi tuuletinta, kanavapuhallin, rakennusmuovia, rakennustarvikkeita, kahlaussaappaat, sähkökeskus sekä vesilastoja.

Vahingontorjuntayksikkö KU3496
Volkswagen Crafter 35 Kombi 2,0 TDI 120 kW

Volkswagen Crafter on vuonna 2014 palokunnan itse hankkima ajoneuvo, joka on rekisteröity 1+7 henkilölle. Ajoneuvo hankittiin tukemaan palokunnan erikoistumisaluetta (vahingontorjunta), Ajoneuvolla pystytään hoitamaan itsenäisesti pieniä vahingontorjunta tehtäviä mm. vauriopuut ja vesivahingot, näitä varten autosta löytyy kalustoa mm. vesi-imuri, uppopumppuja, moottorisaha, lastoja ja tikkaat, lisäksi autosta löytyy 3kw invertteri. Ajoneuvo toimii myös palokunnan miehistönkuljetusautona.


Käytöstä poistettu kalusto


Miehistönkuljetus / Kalustoauto RKU347

Volkswagen Transporter C 1.6TD


Sammutusauto VS115

Volvo FL6 -91