Etusivu

Uutisia

Historia

Osastot

Kalusto

Kuvagalleria

Linkit

Yhteystiedot

Hälytykset

Hälytysosasto

Hälytysosasto harjoittelee viikoittain aina maanantaisin alkaen klo:18, kokoonnumme harjoitusten alussa paloasemallamme.

Hälytysosasto on palokuntamme keskeisin ja aktiivisin osasto, tällä hetkellä osaston jäsenmäärä on 21 henkilöä, lisäksi mukana on 2 sammutusmiesharjoittelijaa.

Osaston jäseneksi pääsee 18-60 vuotiaita, henkisesti ja fyysisesti terveitä henkilöitä, lisäksi osaston harjoituksiin voi osallistua jo 16 vuotiaana, jolloin perehdytään osaston toimintaan sammutusmiesharjoittelijana. Varsinaisiin pelastustoiminnan tehtäviin osallistuminen vaatii vähintään 18 vuoden ikää sekä sammutustyönkurssin suorittamista.

Osaston harjoitukset pyritään suunnittelemaan mahdollisimman monipuolisiksi. Harjoituksissa kehitetään henkilökohtaisia taitoja sekä harjoitellaan mm. toimintaa erilaisissa onnettomuustilanteissa, ensiapua, toiminnan johtamista, väestönsuojelua yms.

Jäsenistämme löytyy tällä hetkellä mm. putkimiehiä, sähkömiehiä, autonkuljettajia, sairaanhoitajia yms. eli päätyöllä ei ole merkitystä. Erilaisista taustoista on vain hyötyä, varsinkin harjoituksia suunnitellessa tämä pyritään ottamaan huomioon ja harjoituksen vetäjäksi valitaan henkilö joka hallitsee asian parhaiten, esimerkkinä ajoneuvokoulutus.

Palokunnan oman koulutuksen lisäksi osaston jäsenet osallistuvat eri tahojen järjestämiin koulutustilaisuuksiin ja kursseille.

Mikäli sinulla heräsi kiinnostus kehittää omia tietoja, taitoa sekä fyysistä kuntoa niin ota yhteyttä Palokunnan päällikköön

Naisosasto

Naisosasto on virallisesti perustettu palokuntaan vuonna 1954, kuitenkin toimintaa oli jo aikaisemminkin.

Vaaralan VPK:n Naisosasto kokoontuu kerran kuussa maanantaisin Skomarsin torpalla Hakunilassa.

Jäseniä nykyisellään on n.10, nuorempia ja vanhempia sekä muutama perustajajäsenkin on vielä toiminnassa mukana.

Naisosaston tärkeimpiä tehtäviä ovat hälytysmuonitukset sekä valistustyö.

Lisäksi pyrimme osallistumaan läänin leirien kuin myös oman piirimme leirien muonituksiin.

Tarvittaessa järjestämme myös muonituksia kilpailuihin ja harjoituksiin sekä muihin tapahtumiin.

Pyrimme kehittämään naistoimintaa osallistumalla mm.Uudenmaan pelastusliiton järjestämiin koulutuksiin ja retkiin.

Mukaan kaivataan uusia aktiivisia jäseniä, jotka haluavat yhdessä muokata naistoimintaa, ota rohkeasti yhteyttä osastonjohtajaan.

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osasto on palokunnassamme hyvin aktiivinen ja nuoria harrastuksen pariin on riittänyt kiitettävästi. Osaston tavoitteena on antaa nuorille taito ja halu toimia oikein onnettomuustilanteessa, sekä olla mukana nuorten kasvatuksessa, niin että nuorista kasvaisi vastuuntuntoisia kansalaisia, jotka osaavat toimia ryhmässä ja osaavat ottaa muut huomioon.

Nuoriso-osastossamme on tällä hetkellä n.10 nuorta, iältään 10-16 vuotiaita. Osasto harjoittelee Keskiviikkoisin klo: 18 jolloin kokoonnumme asemamme edessä. Kouluttajina harjoituksissa toimii palokuntamme jäsenet, toiminnasta vastaa osastonjohtaja jolta voi myös tiedustella lisää osaston toiminnasta.

Osallistumme vuosittaisin myös erilaisiin kilpailuihin sekä leireille, joita järjestetään Vantaan alueella sekä valtakunnallisestikin. Leireillä ja kilpailuissa on mukana myös muiden palokuntien jäseniä, joten nuoret pääsevät tutustumaan muihinkin palokuntanuoriin. Vuosi huipentuu palkintojenjakotilaisuuteen, jossa aktiiviset ja hyvin pärjänneet nuoret palkitaan sekä julkistetaan myös vuosikilpailun voittaja, eli Vantaan alueen parhaiten kilpailuissa pärjännyt nuoriso-osasto.

Vantaan alueen palokunta nuorisotyöstä löytyy lisää tietoa mm. täältä